PREBEHLA VOĽBA HLAVNÉHO KONTROLÓRA.

Hlavný kontrolór je jednou z najdôležitejších funkcií v obci. O pozícií hlavného kontrolóra sa dá dočítať v tomto článku < klik TU > . Na januárovom zastupiteľstve bola vyhlásená voľba hlavného kontrolóra


V polovici apríla prebehlo otváranie obálok. O post hlavného kontrolóra v obci prejavili záujem traja uchádzači.

Medzi uchádzačmi bola súčasná kontrolórka D. Rusnačíková, ktorá pôsobí v obci niekoľko volebných období, S. Ledecký (menovec bývalého starostu obce Spišský Hrhov), ktorý má skúsenosti v oblasti výkonu hlavného kontrolóra a L. Suchá, ktorá v oblasti hlavného kontrolóra doposiaľ nepôsobila avšak je obyvateľkou obce Spišský Hrhov, má ekonomické vzdelanie a podľa jej slov jej záleží na fungovaní obce. Všetci uchádzači splnili zákonom stanovené podmienky. 

Na zastupiteľstve 23. apríla prebehlo predstavenie uchádzačov, diskusia a samotná voľba hlavného kontrolóra. 

V diskusií vystúpil opozičný poslanec D. Bokšanský, ktorý vyjadril potešenie, že napriek výške úväzku sa prihlásilo viac uchádzačov. Ďalej poukázal na doterajší výkon hlavného kontrolóra, ktorý podľa jeho slov nebol v poriadku a preto chce zmenu. O zisteniach bol uverejnený aj článok < klik TU >. Ďalej vystúpila zastupujúca starostka Z. Kučerová, ktorá oceňuje skúsenosti súčasného kontrolóra kvôli tomu, že sa počas svojho pôsobenia v úrade potrebuje radiť. Ostatní poslanci sa do diskusie k voľbe hlavného kontrolóra nezapojili. Po diskusii prebehla samotná voľba v ktorej poslanci zvolili súčasnú kontrolórku D. Rusnáčikovú. 

Po zvolení hlavného kontrolóra sa schvaľoval súhlas na vykonávanie podnikateľskej činnosti a výška odmeny. K výške odmeny v diskusii vystúpil poslanec D. Bokšanský, ktorý navrhol neschváliť žiadnu odmenu hlavnému kontrolórovi. Ako argument použil doterajší výkon kontrolóra, ktorý napovažuje za správny. Ďalej uviedol, že odmena má byť za vykonanú prácu, ktorá môže byť posúdená až po určitom čase nie hneď po zvolení. Ďalej vystúpila Z. Kučerová, ktorá navrhla odmenu pre kontrolóra v maximálnej možnej výške 30 %. Podľa jej slov vidieť výsledky kontrolóra a prácu si plní zodpovedne. 
Poslanci hlasovali najprv o návrhu poslanca Bokšanského, ktorý neodsúhlasili. Následne hlasovali o odmene 30 % zástupkyne starostu Z. Kučerovej, ktorý schválili

Komentáre