OBECNÉ kúpalisko, LEDECKÉHO ďalší kšeft?

V článku z februára 2020 bolo popísané akým spôsobom dochádzalo k obchodom vtedajšieho starostu Vladimíra Ledeckého s obcou. Zároveň bolo poukázané za akých podmienok bolo vybudované obecné kúpalisko vedľa penziónu, ktorý vlastní Ledecký. Celý článok po kliknutí <TU>

Nebolo potrebné dlho čakať a koncom novembra 2022 prišla obci požiadavka na vysporiadanie pozemku. Ledecký v liste uvádza ako v tom čase obci pomohol, a že iné vhodné miesto v celej dedine nebolo. Úplnou náhodou najvhodnejšia lokalita bola vedľa jeho penziónu. Kúpalisko bolo vybudované tak, že obci patrí iba pozemok pod bazénom a budovou. Pokladňa, posedenie, či trávnatá plocha, ktorú som zvážoval využiť na zriadenie beach volejbalového ihriska už obci nepatrí. Takto prevádzkovať kúpalisko je náročné o čom bolo popísané aj vo vyššie spomenutom článku z februára 2020.
Ledecký listom požaduje zámenu s dovetkom :

Aké ma obec možnosti?

Spôsob akým Ledecký nechal vybudovať kúpalisko by nezvolil asi žiadny starosta, ktorý koná vo verejnom záujme a v záujme obce a jej obyvateľov. Nič to nemení na veci, že je vhodné dať situáciu do poriadku.

Jednou z možnosti je ponúknuť Ledeckému odkúpenie pozemku za cenu, za ktorú on ako starosta predával obecné pozemky, t. j. 10-15 eur za m2. Túto cenu považoval za objektívnu aj vo výpovediach pred vyšetrovateľom v kauze "garáž Pisárovská" kedy bol pozemok nakoniec predaný bratovi Z. Kučerovej práve za takúto cenu <celý článok TU>.  Pri 1 000m2 by to bolo 15 tis eur za vysporiadanie pozemku pri kúpalisku. Toľko obec spoľahlivo v rozpočte nájde. 

Požadovanou alternatívou zo strany Ledeckého je zámena. Pokiaľ by zámena bola za pozemok v adekvátnej hodnote dalo by sa nad tým uvažovať. Ak však má dôjsť k zámene pozemku pri kúpalisku, ktorý, ako stavebný pozemok nie je nijako hodnotný práve kvôli umiestneniu penziónu a kúpaliska za pozemok stavebný, ktorého cena sa v súčasnosti v obci pohybuje na úrovni 100 eur / m2 bol by to iba ďalší obecný prúser. Takéto konanie by nebolo vo verejnom záujme ani v prospech obce a jej obyvateľov ale v prospech Ledeckého, ktorý to celé takto pripravil. Ledecký zdá sa dobre vie čo robí. 

Zostáva sledovať akou cestou sa uberie starostka Kučerová a obecné zastupiteľstvo.

Komentáre