CHODNÍK a PARKOVISKÁ na ulici Osloboditeľov

V obci Spišský Hrhov sa má realizovať chodník a ostatná infraštruktúra na ulici Osloboditeľov. Spôsob, akým bude investícia financovaná zatiaľ nie je určený. Môže to byť buď prostredníctvom dotácie (ak sa podarí získať), alebo z rozpočtu obce. Taktiež nie je vybraný realizátor ani nie je určený termín realizácie. Rozpočtovaný náklad stavby je 260 tis. Ak to budeme realizovať svojpomocne prostredníctvom našej obecnej firmy môžeme uvažovať s podstatne nižším nákladom (mohlo by sa to hýbať niekde na úrovni 130 tis*).

Projektovú dokumentáciu vyhotovila začiatkom roka 2022 spoločnosť Spišprojekt, s.r.o. za cenu 5 750 eur. Táto cena je neúmerná v porovnaní s inými projektovými dokumentáciami. Napríklad projektová dokumentácia pre vybudovanie chodníka na ul. Pribišova stála 500 eur (tu celý článok). Napriek tomu, že rozsah na ul. Osloboditeľov je väčší cena za projekt je vysoká. Celá projektová dokumentácia sa dá pozrieť < po kliknutí TU >. Projektovú dokumentáciu v rámci jej prípravy poslanci ani príslušná komisia nedostali na pripomienkovanie a ani sa k nej nevyjadrovali.

V rámci projektu sa má vybudovať nový chodník pozdĺž celej ulice Osloboditeľov, parkovacie státie pre 16 aut, dopravné značky, spevnená plocha pre smetné nádoby, chodník a cesta k bytovkám, ktoré sa majú postaviť do konca roka 2023 v rámci projektu prestupného bývania (k prestupnému bývaniu samostatný článok TU). Celý rozsah výstavby sa dá pozrieť po kliknutí na obrázok nižšie. Chodníky majú byť vybudované so zámkovej dlažby, parkovacie státia a cesty z asfaltu. 

Situácia - rozsah projektu





* Pozn. Vychádzame zo stavby chodníka na ul. Pribišovej pri ktorej bol rozpočtovaný náklad 60 tis a objednávka na obecnú firmu išla vo výške 30 tis eur.




Komentáre